Nieuwspagina

Het laatste nieuws van Woonik

Hieronder ziet u een overzicht van het laatste nieuws.

Kantoren gesloten

Vandaag (29 september) zijn onze kantoren gesloten.

Spoedreparatie melden, bel dan 0495 63 20 50.
Reparatie zonder spoed, geef het door via de Wocoapp, info@woonik.nl of bel 0495 63 20 50

29-09-2023
Lees meer

Ontvang het gratis actiepakket

Steeds vaker kampen we met de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme droogte en wateroverlast. Met desastreuze gevolgen voor de Nederlandse natuur. Dat moet en kan anders. Bijvoorbeeld door beter en slimmer met water om te gaan. In plaats van water zo snel mogelijk af te voeren, moeten we het opvangen en vasthouden.
Help je ook mee? Maak je tuin klimaatproof! Vraag het gratis klimaatpakket aan en ga aan de slag!
https://www.natuurmonumenten.nl/aanvragen/digitaal-klimaatpakket

28-08-2023
Lees meer

Huurtoeslag

Huurtoeslag aanvragen over 2022 kan nog tot 1 september 2023

14-08-2023
Lees meer

Geslaagde avond over sociale veiligheid

Op woensdag 5 juli vond er een themabijeenkomst plaats over sociale veiligheid, georganiseerd door Woningvereniging Woonik in samenwerking met de gemeenten Weert, Nederweert en het Regionale Expertise- en Informatie Centrum (RIEC).

05-07-2023
Lees meer

Afscheid Gard van Hulzen als voorzitter Raad van Commissarissen

Op 1 juli 2023 heeft Woonik na acht jaar afscheid genomen van Gard van Hulzen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Gard heeft zich de afgelopen jaren met veel energie en passie ingezet in zijn toezichthoudende rol bij Woonik. Waarvan ongeveer 3,5 jaar als voorzitter. Woonik bedankt Gard hartelijk voor zijn inzet de afgelopen jaren.

04-07-2023
Lees meer

Visitatie afgerond: mooie uitkomsten en waardevolle adviezen!

Woonik staat voor plezierig wonen. Het maatschappelijk presteren van ons als woningcorporatie is daarin van belang. Om naar de toekomst toe dit te kunnen waarmaken, is het goed om terug te kijken en onszelf een spiegel voor te houden. Houden we ons met de juiste dingen bezig? Wat vinden de belangrijkste belanghebbenden van ons? Wat gaat goed, wat kan beter en waarvan kunnen we nog leren

29-06-2023
Lees meer

Chainable Keukens

In samenwerking met Woonik, Chainable en MaasvesteBerbenBouw zijn de eerste circulaire keukens geplaatst in sociale huurwoningen in (Nederweert) Limburg.
Om de Co2 uitstoot voor de keukens te compenseren worden er per keuken 24 nieuwe bomen geplant. Op naar een circulaire economie!

10-05-2023
Lees meer

Meester Mertensstraat

Op woensdag 26 april gingen de werkzaamheden van start. De betrokken partijen Woonik, Mansfelt-infra, Stichting Bijzzzaak en de gemeente markeerden samen de start van dit mooie project.

04-05-2023
Lees meer

Jaarlijkse Huurverhoging

Vanaf morgen kan je van ons de brief over de jaarlijkse huurverhoging ontvangen.
De huurverhoging gaat in per 1 juli 2023.
In de huurkrant vind je de uitleg over overheidsregels, bezwaar maken en huurtoeslag. Liever de huurkrant op papier? Laat het ons weten.

20-04-2023
Lees meer

Sociaal woonbuurt aan Bredeweg

Groen licht voor plan sociaal woonbuurt aan Bredeweg in Nederweert

Woningvereniging Woonik heeft bij de gemeente een initiatief gepresenteerd voor 14 tot 16 sociale huurwoningen aan de Bredeweg te Nederweert. Met het initiatief komt Woonik tegemoet aan de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen voor diverse doelgroepen met een smalle beurs.

29-03-2023
Lees meer

Woonik komt naar jou toe! Onze bereikbaarheid verandert.

In alles wat wij doen sta jij centraal, zodat jij plezierig kunt wonen. Je kunt rekenen op onze steun en hulp, ook als het even tegenzit.

Het liefst hebben wij persoonlijk contact met jou en komen daarom graag bij je op bezoek als je vragen hebt of hulp nodig hebt.

29-03-2023
Lees meer

Huurverlaging voor huurders met een laag inkomen

Misschien heb je er al over gehoord of gelezen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. In dit bericht lees je hier meer over. En je leest wanneer je het bericht van ons krijgt waarin staat of jouw huur omhoog of omlaag gaat

16-03-2023
Lees meer

Partijen tekenen Woondeal Limburg voor de bouw van 26.550 woningen

Op donderdag 9 maart 2023 ondertekenden minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de betrokken partijen de Woondeal Limburg. In de Woondeal staat dat er in Limburg 26.550 woningen bij komen, waarvan het grootste deel in de sociale huur, de middenhuur en de betaalbare koop. In nauwe samenwerking gaan verschillende partijen aan de slag om deze Woondeal te realiseren.

13-03-2023
Lees meer

Nieuw lid voor de Raad van Commissarissen gezocht

Woonik zoekt een enthousiast en ondernemend nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Het betreft een zetel op voordracht van de tweehuurdersorganisaties en u beschikt over kennis van vastgoedontwikkeling. Bent u een verbindend persoon, beschikt u over een luisterend oor naar huurders en over affiniteit met een plattelands corporatie in Zuidoost Nederland. Dan bent u onze kandidaat.

02-03-2023
Lees meer

Nieuwe partner onderhoud Stramproy per 1 maart 2023

Bouwbedrijf Jongen heeft de afdeling die reparaties uitvoerde verkocht. We zijn daarom op zoek gegaan naar een andere onderhoudspartner. We hebben gekozen voor Van Heur Bouw en Onderhoud, die ook voor ons in Nederweert actief is. We zijn erg tevreden over dit bedrijf.
Dit gaat in per 1 maart 2023. Vanaf deze datum komt er een monteur van Van Heur Bouw & Onderhoud in Stramproy.

28-02-2023
Lees meer

Wist u dat er een landelijk tijdelijk Noodfonds Energie van start is gegaan?

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen sinds 7 februari terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Ga na of ook u in aanmerking komt. U kunt de aanvraag bij je eigen gemeente doen tot 1 april.

23-02-2023
Lees meer

Dag van de vrijwilliger

Vorige week woensdag was het dag van de vrijwilliger. En dat lieten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, want onze vrijwilligers maken het verschil. In onze complexen lag daarom iets lekkers klaar voor hen!

17-12-2022
Lees meer

Witgoed-inruil-actie

Ken je de witgoed-inruil-actie voor inwoners met een lager inkomen van de Gemeente Nederweert al? Vanaf 1 december kunnen inwoners hun energieslurpende wasmachine of koelkast inruilen voor een energiezuinig exemplaar. Dat is vriendelijk voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. In een tijd van hogere energiekosten, is deze actie meer dan welkom. Er kunnen vele euro’s bespaard worden.
Kijk snel of jij misschien wel in aanmerking komt voor deze actie op https://www.nederweert.nl/witgoedactie.

15-12-2022
Lees meer

Woonik hoog in Aedes Benchmark

De Aedes Benchmark meet de resultaten van corporaties op maximaal 13 onderdelen. De resultaten worden uitgedrukt in A, B of C. Woonik heeft in de Benchmark 2022 op 10 onderdelen meegedaan en scoorde 9 keer een A en 1 keer een B. Daarmee zijn we samen met Destion de best scorende corporatie van Limburg in de actuele benchmark.
Op een drietal onderdelen heeft Woonik geen data aangeleverd in verband met de fusie in 2021.
Natuurlijk is de benchmark geen wedstrijd, maar we zijn er trots op dat we ondanks een zeer intensieve periode van corona en fusie dit mooie resultaat hebben bereikt.

07-12-2022
Lees meer

Woonkostenkrant

De nieuwe woonkostenkrant is uit!

15-11-2022
Lees meer

AED kantoorgebouw van Woonik in Nederweert

Elk uur wordt iemand in Nederland, buiten een ziekenhuis, getroffen door een hartstilstand. Snelle actie is dan geboden. Hoe sneller je erbij bent, des te beperkter is de schade voor het slachtoffer. We willen hier als Woonik graag aan bijdrage. Voor onze bezoekers en huurders in de directe omgeving en meer in het algemeen voor de bewoners van Nederweert.

25-10-2022
Lees meer

Dakgoten

Deze week gaat Van der Velden Rioleringsbeheer BV beginnen met het schoonmaken van de dakgoten van onze woningen in Stramproy en in Haler.

21-10-2022
Lees meer

Aangepaste openingstijden kantoor Stramproy

Je bent altijd welkom op afspraak.
Zonder afspraak kun je in Stramproy terecht op maandag- en woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
In Nederweert is ons kantoor elke dag geopend van 09.00 tot 12.00 uur.

03-10-2022
Lees meer

Inschrijftijd Woonik standaard 4 jaar

Wij zetten ons in voor iedereen die écht op zoek is naar een woning. Inschrijven ‘voor het geval dat’ vinden we niet wenselijk. Als veel mensen lange tijd ingeschreven staan, krijgen nieuwe woningzoekenden nauwelijks een kans. Woningzoekende die zich nu inschrijven kunnen maximaal 4 jaar ingeschreven blijven staan.

29-09-2022
Lees meer

De eenmalige energietoeslag is verhoogd 1.300 euro.

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun
energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met
een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.
De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar
1.300 euro.

09-08-2022
Lees meer

Nieuwe bewoners

Gisteren hebben de nieuwe bewoners van de Burgemeester Smeijersweg de sleutels van hun nieuwe woningen gekregen.
De woningen zijn duurzaam gebouwd en worden verwarmd en gekoeld door middel van bronnen.
Ook zijn ze zo gebouwd dat je er de rest van je leven kan blijven wonen en als we de nieuwe bewoners mogen geloven gaan ze hier niet meer weg!

03-08-2022
Lees meer

Lid worden van Woonik

Als lid van Woonik praat je mee over de keuzes en beslissingen die wij maken. Je kunt vragen stellen en input geven. Ook krijg je inzage in onze jaarrekening en begrotingen. Hiervoor organiseren we twee keer per jaar een algemene ledenvergadering.
Ga voor meer informatie naar ik huur en meld je aan.

14-07-2022
Lees meer

Kantoren gesloten zomervakantie

In verband met de zomervakantie zijn onze kantoren gesloten. We zijn wel open op afspraak.
Lees verder voor de juiste openingstijden.


06-07-2022
Lees meer

We zijn trots op iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen!

Vandaag reikte Thijs van Geenen het KWH-huurlabel aan ons uit. Volgens onze huurders voldoet onze dienstverlening aan de uitgangspunten van het keurmerk. Zeker in een jaar waarin de fusie centraal stond, zijn we heel blij met dit resultaat.

We zijn trots op iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen!
Uiteraard is dit niet het eindstation, want er is altijd ruimte voor verbetering.

03-05-2022
Lees meer

Het nieuwe comfortpakket

Laat jouw klusjes in huis aan ons over

01-04-2022
Lees meer

Ruilwinkel

Vandaag hebben Paul Sebregts en Wethouder Carla Dieteren op het kantoor van Woonik symbolisch een “steuntje in de rug” overhandigd aan de Ruilwinkel.

24-01-2022
Lees meer

Plezierig wonen, dat willen we toch allemaal!

Een half jaar na de fusie blikt onze directeur-bestuurder Paul Sebregts terug op de eerste koffiegesprekken die hij had met onze huurders. Wat betekent ons bedrijfsmotto ‘Plezierig wonen’ voor hem?

21-01-2022
Lees meer

Jubileum

Goed begin van 2022.

06-01-2022
Lees meer

Plaatsen nieuwe rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 zijn wij verplicht om er voor te zorgen dat de huurwoningen die voor 2002 gebouwd zijn, te voorzien van goedwerkende en veilige rookmelders.

22-12-2021
Lees meer

Wonen aan de Burgemeester Smeijersweg: groen, beschut en duurzaam

In november 2021 zijn we gestart met de nieuwbouw aan de Burgemeester Smeijersweg in Stramproy. De planning is dat de woningen voor de zomervakantie van 2022 klaar is.

17-12-2021
Lees meer

Lânger Toês

‘Lânger Toês’ geeft hulpmiddelen 2e leven.
Huurders zijn er voor elkaar. Waarom zouden we elkaar niet ook kunnen helpen met kleine hulpmiddelen zoals een douchebeugel of een drempelhulp? Daarmee zijn we met z’n allen ook nog duurzaam bezig door spullen een nieuw leven te geven.

01-12-2021
Lees meer

Woningzoekende informatie

Was je ingeschreven bij Woningvereniging Nederweert?

24-11-2021
Lees meer

Woonkostenkrant

Bij al onze huurders valt deze week de woonkostenkrant op de deurmat.

16-11-2021
Lees meer

Een dag met

Weert Magazine interviewde onze medewerker Robin Sijben. Robin is woonconsulent en houdt zich voornamelijk bezig met huurincasso en sociaal beheer. Auteur Maartje Derckx liep een dag met hem mee en kreeg een kijkje voor en achter de schermen.
Zie onderstaande link voor het artikel,

https://www.weertmagazine.com/een-dag-met-robin-sijben/

07-10-2021
Lees meer

Hoe handig is dit?

Speciaal voor onze huurders ontwikkelden wij een handige app. Wil je ons ook makkelijk een bericht sturen, foto's uploaden of simpel een reparatie melden, lees dan verder.

12-08-2021
Lees meer

Stop koolmonoxidevergiftiging

De brandweer heeft een online campagne start 'Stop CO vergiftiging'. Met de juiste maatregelen kan worden voorkomen dat mensen als gevolg van een CO vergiftiging komen te overlijden.

09-08-2021
Lees meer

Nieuw in Nederweert en Stramproy: Woonik

De fusie van Woningstichting St. Joseph in Stramproy en Woningverengiging Nederweert in Nederweert is een feit. Directeur-bestuurder Paul Sebregts, onthulde donderdag officieel de nieuwe naam. De organisaties gaan vanaf nu verder onder de naam Woonik.

29-06-2021
Lees meer
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy