Logo Woonik
Waarom Bewust Woonik
Word jij ook een vriend van Woonik? Lees verder

Woonik verduurzaamt

De komende jaren gaan we veel woningen verduurzamen. Dit betekent het volgende:  

  • We verbeteren de isolatie met als doel energielabel A 
  • We pakken de installaties aan en waar mogelijk plaatsen we een installatie die warmte, en dus energie, terugwint; 
  • We voorzien woningen van zonnepanelen. 

Met deze aanpak maken we een woning klaar voor de toekomst. Wanneer we ook van het gas af gaan hoeven we geen grote ingrepen te doen. 
Bij veel woningen gaan we dat doen in combinatie met het binnenonderhoud. Dat betekent dat we tegelijk ook de badkamer, het toilet en de keuken vernieuwen. Omdat dit overlast kan veroorzaken doen we dat altijd in goed overleg met onze huurders. 

Waarom we onze woningen verduurzamen? 

Klimaatverandering 
Het klimaat verandert. Daar kunnen we niet omheen. Ook dit jaar zien we de gevolgen: grote branden in Zuid-Europa, zware regens en overstromingen en langdurige extreme hitte. Misschien ken je zelf wel iemand die in Italië, Slovenië, Portugal of Noorwegen voor deze rampen is moeten vluchten. 
Verduurzaming vermindert je energieverbruik en dus ook de invloed van je woning op het klimaat. Het motto is dat alle beetjes helpen. Eén woning verduurzamen heeft niet veel effect. Veel woningen verduurzamen wel. Als alle corporatiewoningen in Nederland, dat zijn er 2,4 miljoen, een groen energielabel hebben, maken we samen impact. 
Comfort 
Een goed geïsoleerde woning is comfortabeler dan een slecht geïsoleerde woning.  
Woonlasten 
Als je huis goed geïsoleerd is en als die een zuinige installatie heeft, betaal je minder voor gas en elektriciteit. Met zonnepanelen wek je zelf een groot deel van je elektriciteit op. Hiervoor betaal je een kleine bijdrage en per saldo is je elektriciteitsrekening fors lager. 
Minder afhankelijkheid
De oorlog in Oekraïne laat zien hoe afhankelijk we zijn van het buitenland voor olie en gas. We kopen nu gas in Qatar en Amerika, maar niemand weet voor hoe lang en tegen welke prijs. Weinig verbruiken en zelf stroom opwekken maakt ons minder afhankelijk van het buitenland. Bovendien hebben we dan meer zekerheid over onze energierekening. 

Woonik en duurzaamheid 
We gaan de komende tijd meer aandacht besteden aan duurzaamheid. We vertellen niet alleen wat Woonik gaat doen. Op onze website en facebookpagina zullen we tips plaatsen over de eenvoudige dingen die jij zelf kunt doen.  
Kun je niet wachten om zelf in actie te komen? Kijk dan ee’s op de website van Milieu Centraal. 

Paul Sebregts 

Directeur-bestuurder 

Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy